juulonthepct.reismee.nl

Dag 44, A warm and cold welcome

Dag 44

Kern river - Dutch meadow

1153 - 1196

Kilometers: 43

Ik werd midden in de nacht wakker van de kou. Het voelde net alsof mijn slaapzak doorweekt was. Er lag condens op en ik durfde geen extra kleren aan te trekken omdat ik bang was te gaan zweten en al mijn kleren nat zou maken. Toen de zon opkwam en ik naar mijn slaapzak keek was deze echter niet doorweekt maar lag er ijs op. En niet alleen op de slaapzak. De rugzak, sokken, drybags. Voortaan toch maar extra kleren aantrekken.

Omdat we het koud hadden zijn we meteen vertrokken.

We lopen langzaam de berg op en lopen voorbij een groepje dat gisteren voorbij was komen lopen. We herkennen er een paar maar de meeste zijn nieuw voor ons. We lopen door en na 15 minuten zien we herten. Het zijn er vier en ze hadden ons zeker niet verwacht. Ze schrikken en springen de berg op met vier poten tegelijk. Pjong pjong pjong. Ze zijn zo boven. Uitslovers. Telkens als we stoppen om wat te eten komen er weer hikers voorbij. We hebben dagen gehad dat we niemand zagen, en er zijn dagen bij dat het druk is. Vandaag is zo'n dag. We lunchen bij een waterpunt aan de voet van een berg. We hebben al 23 kilometer gelopen en we zien dat het volgende waterpunt aan de andere kant van de berg ligt, 20 kilometer verder. We besluiten om naar dit punt te gaan en daar te overnachten. We beginnen aan de klim en hanteren dezelfde taktiek als op dag 1. Rustig en met veel pauzes. De klim van vannochtend heeft me veel energie gekost, maar deze klim lijkt me energie te geven. Eenmaal boven zetten we de vaart er goed in en vliegen we zowat naar beneden. Als we dan eindelijk bij het waterpunt zijn kickt de uitputting alsnog in. Ik ben moe, heb honger en voel me stijf. Maar na een goede maaltijd voel ik me al weer stukken beter. Ik zal vannacht goed slapen. Wederom onder de sterren.