Dag 45, A hard day

Dag 45
Dutch meadow - Rock creek camp
1196 - 1224
Kilometers: 28
We hebben gisteravond zitten rekenen en we gaan te snel. Het begin van Kearsarge pass is 73 kilometer van ons verwijdert. Dat kunnen we goed in 2 dagen doen. De derde dag gaan we dan Kearsarge pass over en lopen we naar independence. Kearsarge pass is niet onderdeel van de pct maar daar moeten we overheen om naar de bewoonde wereld te komen. Alles bij elkaar duurt het dan nog 3 dagen voor we in Bishop zijn. Het probleem is echter dat ik het hostel geboekt heb over 4 dagen. Er zit dan niks anders op dan het rustig aan doen en dat komt goed uit. Om 6 uur staan we op en de wandeling van gisteren heeft ons goed gesloopt. Het lijkt wel of we energie te kort komen. 13 kilometer van onze slaapplek ligt een meertje en we nemen er alle tijd voor om dat te bereiken. Die tijd hebben we ook echt nodig want het lopen is zwaarder dan normaal. Om 11 uur komen we daar aan en na eem derde ontbijt genuttigd te hebben is het tijd om een duik te nemen. Ik spring er als eerste in en het is ijskoud, maar verfrissend ik doe mijn hoofd onderwater en als ik weer boven kom ligt pap in het water. Lang blijven we er niet in. We laten ons opdrogen en als het tijd is voor de lunch maken we wat noedels klaar. We kijken op de kaart en zien dat er over 15 kilometer een riviertje ligt met meerdere kampeerplekjes. We gaan weer verder en onderweg komen we hikers tegen die ons tegemoet komen lopen. Ze zien er verdacht schoon uit en het blijken jmt-hikers te zijn. The John muir trail volgt de pct in de sierra, of liever gezegd de pct volgt de jmt en dat verklaart mischien ook de drukte. Bij de rivier komen we weer een hoop bekenden tegen van de camping bij Acton. Ze waren 3 dagen eerder vertrokken en dat geeft ons toch stiekem wel een goed gevoel.

als je op 3km hoogte een marathon loopt is het niets meer dan normaal dat je gesloopt bent.